Dan före dan före doppareda'n!

Noll julstämning faktiskt, vet inte varför. Ronnie har spelat julmusik hela eftermiddagen. Men det hjälper liksom inte.

Nu är i alla fall paketen färdigköpta och inpackade. Måste vara nytt personligt rekord. Det är ju faktiskt en helt orörd dag imorgon också (sa hon som alltid brukar göra allt i sista minuten). Maten är faktiskt också inhandlad, köttbullarna stekta, sillen inlagd och sillsalladen klar (det har ju Ronnie gjort förstås). Köttet är kokt till julsoppan så imorgon är det bara själva soppan med klimp som ska fixas. Klimp som är så gott!! Har varit en stor favorit sedan tidig barndom. Brukade önska mig det som middag på min födelsedag (mitt i sommaren). Familjen protesterade men mamma uppfyllde min önskan. Imorgon ska även Johans familj få smaka på denna kulinariska njutning. Så vi blir många kring soppgrytan i år.

Imorgon kör vi till Emma med familj med alla mat och juklappar. När vi kommer dit så kommer säkert julstämningen också. Vi har sån massa grejer med oss så Matilda och Lukas får ta tåget. Hem ska det väl vara bättre plats.

Förresten, hålet i huvet har läkt och igår plockade de bort stygnen. Så nu är jag så gott som ny igen.

Luciamorgon och hål i huvudet!

13 december 2007 började ganska bra. Vaknade tidigt (kl 05.00!) alldeles av mig själv och kände mig utvilad. Gick upp och åt frukost, läste tidningen, kollade på TV och hade det allmänt lugnt och mysigt.  Vid halv åtta hoppade (nåja..) jag in i duschen och när jag var klar konstaterade jag att det inte fanns något badlakan i badrummet. Tvättades ju igår. Kliver ut blöt ur badrummet för att hämta ett badlakan och när jag gick tillbaka så halkade jag och slog huvudet i pedalhinken av metall som stog där. Aj, känner med handen på huvudet och känner att det är ett stort jack. Kollar på handen, blodigt värre. Hämtar hushållspapper för att trycka mot huvudet, vill ju inte bloda ner handdukarna. Väcker Ronnie som precis knoppat in efter att ha jobbat hela natten. Vi klär på oss och han skjutsar upp mig till akuten. Där tittar de på såret och hör om jag tuppat av eller så. Det har jag ju inte utan då blir jag skickad till öron-näsa-hals avdelningen som, enligt han som tog emot på akuten, tar om hand allt som befinner sig ovanför axlarna. Dvs även hål i huvudet. Vid halv tio-tiden blir jag sen ihopsydd med 9 blå stygn i skalpen. Jacket var ca 3,5 cm långt och glipade en del. Pedalhinken är inte att känna igen heller.

Nu är jag hemma igen och sitter och funderar på om jag ska gå till jobbet innan bedövningen släpper eller om jag ska stanna hemma idag som min chef tyckte. Jag går nog en stund i alla fall. Kan ju inte sitta hemma och vänta på eventuell hjärnskakning.


A-brunnslock?

Idag när jag promenerade till jobbet så funderade jag över varför jag inte trampar på brunnslock som det står A på. Jag vet att jag i min barndom lärde mig av kompisar att det betydde avsky och man skulle få otur på nåt sätt om man trampade på dem. Nu vet jag att det inte är så men ändå tar jag ett kliv åt sidan eller ett stort kliv över. Utan att tänka på det, konstigt va?! Jag som inte är det minsta vidskeplig. Går obehindrat under stegar, lägger nycklar på bordet och blir inte ett dugg orolig om en svart katt springer över vägen.

Detta måste åtgärdas. Imorgon på väg till jobbet ska jag trampa på a-locket och inget ont kommer att hända mig(eller????). Jag kanske kan börja med att trampa lite på ena kanten, det är ju ändå fredag imorgon och man vill ju inte att något tråkigt ska hända när det blir helg och allt.........

VIDSKEPLIG? Inte då, jag är bara lite normal försiktig.


Här är jag igen.....

Några ord från en som inte orkat skriva på ett tag. Ibland blir jag så trött på att både skriva och prata. Eftersom den stor del av mitt jobb går ut på just det, så blir jag ibland lite "mätt". Nu har det varit mycket på jobbet under en längre tid. Och det är ingen bättring i sikte ännu på ett tag.

Men snart är det jul och då ska jag ju vara ledig elva dagar i sträck, Yahooo! Orka umgås, läsa böcker (och kanske blogga lite också). Ska bli så skönt att få träffas nästan hela familjen igen (men ingen Annie, suck). Jag har faktiskt köpt flera julklappar redan. Fantastiskt för mig som har för vana att alltid vara ute i sista minuten.

Igår var tjejgänget här för att äta lite julmat och spela julklappsspelet. Vi köper tre julklappar var för sammanlagt 75 kr och slår in dem fint. Sen spelar vi om dem. När alla paket är slut så öppnar vi och sen spelar vi igen. Då tar vi paket från varandra, vissa grejer blir mer populära än andra, så det blir en viss dragkamp. När klockan ringer får man behålla det man har just då. Bland årets julklappar fanns bland annat en rattmuff??, ståltvål, snögubbetvålbehållare (som jag lyckades roffa åt mig, haha), ljus, choklad av olika slag, lite tomtar mm. Inte en enda skraplott i år vilket alltid brukar finnas med. Alla ville väl förnya sig i år, kan jag tro.  Kul är det i alla fall. Många skratt och tiden går fort.

Nej, nu får jag sluta. När jag väl kommer igång går det knappt att stoppa mig. Vi hörs om inte annat så till jul kanske.

RSS 2.0