Utmaning!


1.Namn: Catharina
2.Födelseplats: Göteborgs privata BB
3.Bor: Halmstad
4.Ögonfärg: Melerade står det i passet. Grön-blå-grå
5.Hårfärg: Mellanblond
6.Skostorlek: 39-40
7.Längd: 160
8.Civilstatus: Gift
9.Höger eller vänsterhänt: Höger
10.Kär?: Jodå

11.Dina svagheter: Tidsoptimist, skjuter upp saker till morgondagen
12.Rädsla: Att någon i min familj ska råka ut för något ont
13.Målsättning: Att aldrig sluta vara nyfiken på livet
14.Första tanke när du vaknar: Hur kunde jag drömma så här konstigt?
15.När somnar du: 11-tiden
16.Pepsi eller Coca Cola: Som att välja mellan pest och kolera. Är det egentligen nån större skillnad?
17.McDonalds eller Burger King: Burger King om jag måste välja.
18.Choklad eller vanilj: Choklad
19.Svär du?: Ibland
20.Sjunger du?: Ja, med barnbarnen, i kyrkan och på allsång

21.Duschar du varje dag: Jo, för det mesta. Ibland blir det två gånger per dag också.
22.Röker du?: Nej!
23.Gillade du skolan? Ja, speciellt mycket i början av höstterminen. 
24.Tror du på dig själv?: Jo, för det mesta
25.Kommer du överens med dina föräldrar?: De lever inte längre, men visst kom vi överens. Iallafall efter tonåren. 

Har du den senaste månaden:

26.Stulit Något?: Nej!
27.Druckit alkohol?: Ja
28.Rökt?: Nej
29.Shoppat?: Ja fast mest mat tror jag.
30.Ätit en hel ask müsli?: Nej.
31.Ätit sushi?: Ja
32.Stått på scen?: Ja, i min roll som chef
33.Bakat?: Äppelpaj
34.Legat på sjukhus: Nej!

Har du någonsin...

35.Däckat eller varit jättefull?: Nej, faktiskt inte.
36.Blivit kallad hora?: Nej, inte vad jag vet
37.Blivit nerslagen?: Nej.

I framtiden..

38.Namn på barn?: Det blir nog inga fler barn
39.Hur vill du dö?: Lycklig och nöjd med det liv jag levt
40.Vad vill du göra innan du blir gammal?: Resa, skriva en bok, öppna pensionat eller bed&breakfast.
41.Antal människor du skulle ge ditt liv för: 9
42.Antal CD-skivor du äger: Ingen aning, men det är inte speciellt många
43.Antal piercings: Två i öronen (Räknas det?!).
44.Antal tatueringar: Inga
45.Hur många gånger har du varit med i tidningen?: En gång, vad jag kommer ihåg.

46.Antal saker jag ångrar: Det finns säkert saker jag kunde gjort annorlunda men det är ingen idé att ångra sig. Gjort är gjort.
47.Vilket är det mest pinsamma bandet du lyssnar på: Skulle väl vara dansband då. Gillar att dansa, ju.
48.Hur många timmar har du suttit som längst framför en dator: 3-4.
49.Vilken färg har din cykel: Röd
50.Vilken färg på din bil?: Silver
51.Blondin eller brunett: Brunett om  jag måste välja
52.Vilken färg har du på texten i msn: Svart
53.Vilket stjärntecken är du: Lejon
54.Vad var det senaste du åt: Keso med ananas och kiwi och en smörgås med färskost.
55.Har du något husdjur: Nej, inte jag men Matilda är ju hemma på helgerna med sin Labrador Lukas

56.Vilket smeknamn gav din mamma dig som barn: Vet inte om jag haft något?! Min moster kalalde mig Katinka!
57.Har du någonsin brytit på tyska för att imponera på en tjej/kille: PÅ TYSKA????????
58.Har du någonsin sagt 'lol' under ett samlag: Nej,
59.Har du ätit lösgodis för över 100 kronor själv på en kväll: Nej
60.Är du beroende av någonting just nu: Chokladtryffel med jordgubb-chilismak eller hallon-chilismak. MUMS!!
61.Berätta detaljerat om det äckligaste du någonsin ätit: Fett t ex på kotlett som är så där sliddrigt mjukt. Det kommer jag aldrig lära mig äta. 
62.Sover du med något gosedjur: Nej, om man inte räknar Ronnie, han är ju gosig och krypa intill. Speciellt när det är kallt.
63.Vad har du just nu som ingen annan har: MIn familj, den bästa.
64.Vem var den senaste du fick ett samtal av: Ronnie, och när han ringde var jag jättestressad
65.Vem var den senaste du fick ett sms av: Mobilsvar
66.Vem ringde du senast: Emma och Johan. De hade ringt när vi var på Nautilus för att få beskrivning till dödande dryck till fruktflugor.

67.När duschade du senast: För ca tre timmar sen efter vattenjympan.
68.Vem tänker du på just nu: Emma, eftersom det var hon som gav mig den här utmaningen.
69.Vem saknar du just nu?  Just nu saknar jag ingen, för klockan är mcyket och jag ska sova. Annars saknar jag ofta mina barn (speciellt Annie som jag inte träffat på ett år)och barnbarn när det går för lång tid mellan besöken.
70.Något du vill tillägga?: Ibland gör man fel men man är aldrig nånsin fel!


Nu är vi lite slöa, eller?

Ja, nu har det nästan gått en vecka sedan jag skrev sist. Slött av mig, skärpning krävs framöver!

I fredags kväll pratade jag (och Matilda) med Annie, min amerikaniserade dotter, per telefon. Hon och Corey har ju äntligen landat i en egen lägenhet och blivit med fast telefon. Härligt!! Det var ju snart ett år sedan jag senast hörde hennes röst och för Matilda ännu längre. Nu har jag dessutom skaffat ett skapligt telefonabonnemang så det kostar bara 15 öre per minut. Bra, va!!

I lördags var vi på Oktoberfest i Vessigebro!! Men musiken var toppen, maten var bra och sällskapet kunde man inte klaga på heller. Blandade åldrar och bordsplacering (alla fick ta en nummerlapp när man kom). På ena sidan hade jag en supertrevlig 25 åring och på andra sidan en trevlig (nåja) 65+ herre. Den sistnämnda körde lite udda "komplimanger". Typ - Jag glömde socker till kaffet men eftersom du är så söt så kanske jag kan doppa ner dig??? Jag blev också utsatt för ett rejält raggningsbesök av en lindrigt nykter man (i min ålder) men när han fick klart för sig att Ronnie var min man drog han sig tillbaka. För mycket imponerande muskler (hos Ronnie då). Trevligt var det iallafall men för en del blev det nog lite väl mycket öl. Dock inte för mig eftersom jag var chaufför.

På söndagen kom Emma, Johan, Hugo och Oliver på förmiddagen. Vi käkade lite lätt lunch sen drog vi till Wapnö slott för att titta på fest- och bröllopsmässa. Kul! Alla möjliga grejer demonstrerades där (t o m Tupperware?!) och vi var på modevisning. Mycket fint men mycket konstigt också. Tex en brudbukett som såg ut som en grönmålad trädgårdsspalje med lite blommor och blad på, stor som en sköld. Bra om man vill hålla brudgummen på avstånd kanske? Efter mässan åkte vi hem och slappade lite innan vi alla (utan Matilda, som var mätt?) gick till Restaurang PIO och åt köttplanka. Hugo fick pommes och köttbullar. Dessutom kom de direkt till honom med papper, kritor och klistermärken så att han kunde sysselsätta sig tills maten kom in. Bra ställe, va. Oliver fick bara äta smörgåsrån. En timme var vi där, sen började barnen bli otåliga och vi var för mätta för dessert så vi promenerade hem. Emma, Johan och barnen åkte hem till Björketorp igen och vi slappade framför TV:n.

Ja, sen har det hunnit gå tre vanliga vardagar också. Med jobb, kvällsaktiviteter, äta, sova framför TV:n och sen i sängen.

Fredag igen!

Jag undrar var veckorna tar vägen egentligen?? Känns som det bara är måndag, fredag, måndag......osv

Skulle i alla fall behöva nån extra dag för att hinna med. Jag har lagt förslag på en extra torsdag varje vecka och sen en extra lördag också då för att kompensera. Dock verkar de flesta inte vilja ha fler arbetsdagar men extra lördagar möter inga hinder bland de jag pratat med. Men jag gillar det jag gör och eftersom tiden går så fort skulle jag nog fixa en extra torsdag också. Å andra sidan är man ju ganska trött på fredagskvällen.....?! Kanske vore det bättre om man hade lite mindre arbetsuppgifter?

Igår var jag iallafall så trött så jag satt o halvsov framför TV redan halv nio. Inte ens Anna Skipper lyckades hålla mig fullt vaken. Var det förresten någon som såg det igår. Ett par där hon gick ner 15 kg och han 30 kg, på åtta veckor!!!! Är det överhuvudtaget möjligt?? Och vad håller jag på med egentligen. Håller på åratal att gå ner 10 kg, och sen upp 10 kg igen, ner 15 kg, upp 15 kg...... osv.

Anna Skipper kom hit och töm kyl, frys och skafferi och ge mig lite grönsaker, nötter, från, bönor och produkter från havet. Men skippa bläckfisken för det äter jag inte!

Nåväl klockan kvart över nio sa Ronnie, om du ändå sover så gå och lägg dig. Så det gjorde jag!! Idag känner jag mig ganska utvilad alltså. Gick upp klockan sex utan problem. Nu får jag väl pallra mig iväg till jobbet o göra det där jag inte hunnit innan i veckan....


Vardagen är här igen.......

Jaha, det var ju inte allt svårt att dra igång för fullt efter helgens avkoppling.PÅ jobbet är det nästan galet mycket just nu, Dessutom har jag lyckats lägga in ett vattenjympapass i måndags kväll (efter att ha gjort en akut utryckning till Reftele och hämtat Matilda och Lukas) och Linedancepass i går kväll. Kuliga saker men igår när jag kom hem från dansen klockan kvart över nio (efter att ha dansat frenetiskt i en och en halv timme) så sjönk jag bara ner i soffan och var helt okontaktbar. 

Idag har det varit en totalt fullspäckad dag. Bland annat:
Introduktion av en nyanställd, arbetsplatsträff i en arbetsgrupp i 2,5 timmar. Talat om för en medarbetare vilken grupp hon ska jobba i efter sin föräldraledighet (hon var inte helt glad). Meddelat en medarbetare att hon inte kommer att få en placering i Halmstad utan i Varberg ( ca 8 mils pendling enkel väg). Hon var inte heller helt glad, även om det inte är förrän i mars nästa år det gäller. Jag har haft en minst sakt livlig diskussion med en kollega om lokalerna i Laholm som de rört till ganska ordentligt. Efter det lilla samtalet var jag inte att leka med. ARG!!!! Och ni som känner mig vet ju att det inte är helt vanligt.

Arbetsdagen slutade med att jag satt och plockade fram statisitik som jag ska ha på ledningsmötet i morgon (hela dagen, tjohoo). Klockan sex gav jag upp, gick hem, hängde tvätt, körde och handlade, hem plocka upp varorna och laga mat (samtidigt! Jag är ju kvinnna!!!) Plocka undan o diska, in till datorn och kolla vad mina barn skrivit i sina bloggar. Blogga lite själv och under tiden har älsklingen bryggt kaffe. Så nu är det TV-fåtöljen som gäller. Ha det!

RSS 2.0