Jordgubbar, jordgubbar och mer jordgubbar!

Äntligen är de svenska jordgubbarna här. I måndags inhandlade jag den första kartongen, 119 kr för ett kilo, vilket betydde att den välfyllda liter jag köpte kostade nästan 70 kr. Jag var generös nog att dela med mig såväl till maken som till Emma, Hugo och Oliver som var på besök. Teodor var ju oxå här men han fick äta dem i något omarbetat form efter att ha passerat mammas Emmas bröst. Vi åt förresten glass till och det blev ju bara lite jordgubbar och mer av glassen.

I går däremot klämde jag i mig en liter jordgubbar (alldeles själv) till lunch tillsammans med en liten burk keso. 48 kronor kostade en liter igår så tillsammans med keson kostade det ju inte mer än en dagens lunch. De av mina arbetskamrater som inte känner till min starka jordgubbskärlek var något förundrade :-). Jag tror jag skulle kunna äta jordgubbar och keso till lunch varje dag fram tills den svenska jordgubbsäsongen här nere är slut. Nån gång i augusti! Tur att det numera odlas både tidiga och sena sorter så att jag numera kan äta svenska jordgubbar i flera månader. 

Idag var jag ute och åt lunch med mina två manliga kolleger och då serverades inga jordgubbar tyvärr, bara korv stroganoff :-(. Så därför åt jag en liter till kvällsmat istället. Kostade idag bara 45 kronor. Lyckligt nog var jag ensam hemma ikväll då maken tränade så jag fick ha dem för mig själv. Tur att jag inte är allergisk........

Ja, som sagt mycket jordgubbar blir det, mindre än fem liter i veckan under högsäsongen blir det nog inte för mig. Tur att det är så nyttigt. Läste idag i Aftonbladets Hälsobilaga att det finns nåt ämne i jordgubbar som minskar rynkor. Så de rynkor som uppkommit under vinterhalvåret borde ju försvinna nu ;-). Kommer vara helt slät o fin i slutet av augusti.  

Varför är det så dyrt att åka tåg och så billigt med flyg?

Skulle försöka hitta billiga resealternativ för Annie o Corey mellan Stockholm och Halmstad i mitten av juni. Döm om min förvåning när de billigaste tågbiljetterna enkel resa kostar dubbelt så mycket som de billigaste flygbiljetterna. Något är alldeles uppenbarligen fel. Flygbiljetterna var dessutom billigare än Swebus express som annars framhålls som ett billigare alternativ.

Man borde subventionera tågresandet och bussresande, framförallt stadstrafik, ännu mer så folk åker kollektivt och så miljövänligt som möjligt. Tycker jag i alla fall!

Vad man äter en ensam fredagkväll?

Nuförtiden är det inte helt ovanligt med ensamma kvällar framför TV:n  Maken har ju ett jobb som innebär en del kvällsjobb. Barnen är ju stora nu och inte ens "den lilla" kommer hem till helgen utan föredrar att stanna kvar i Småland. 
Så igår planerade jag för en ensam kväll och vad skulle jag då göra för mat???? Något gott och lättlagat tänkte jag mig. Kyckling på fredag... så låter det ju i reklamen men ..... nej. Efter en del funderande fram och tillbaka kom jag fram till:
 
BLODKORV MED STEKT BACON OCH LINGONSYLT!!!!!!

Hur många äter det en fredag kväll, jag bara undrar? Jättegott var det i alla fall. I vår familj var det tyvärr bara Fia som delade min förtjusning i denna matanrättning. Och det gör hon väl fortfarande?!

Ja, efter min kulinariska fredagsmiddag så tänkte jag titta på hyrfilm : Järnets änglar. Men jag var så trött så jag halvsov framför Så ska det låta istället. Får titta på filmen i kväll istället, för då ska nämligen mannen vara borta igen. Men nu mest för nöjes skull. Han ska alltså ut och roa sig utan mig. 

Ikväll får jag hitta på något annat att äta. Lutar åt nån pastarätt med tomat, basilika och mozarella. Mmmm kan nog bli gott. Nu ska jag i alla fall äta lunch. Keso, blåbär och gul kiwi med lite solrosfrön på toppen. Det är min favoritlunch för tillfället.

 

Liljekonvaljdoft o tjejträff (eller tantmöte?)!

Mmmm, nu är våren verkligen här. Liljekonvaljerna blommar på Galgberget och min kära make har varit ute o plockat en liten bukett som stog på bordet när jag komer hem härom dan. De doftar ljuvligt!

I går kväll var jag på vårens sista tjejträff (eller tantmöte som Ronnie brukar säga). Men trots att vi nu är mellan 47 och 59 år så är vi fortfarande tjejigt fnittriga när vi träffas. KUL! snart har vi träffats i sådär 30 år några har tillkommit och några slutat men kärntruppen är den samma och inga nya de senaste 25 åren i alla fall. Vi enades i alla fall om att vi tänker inte ta kort och skicka in till någon veckotidning när vi jubilerar ;-). Det känns tantigt, haha. De senaste åren har det blivit en liten tradition att vi har sista vårmötet i maj i Kerstins sommarstuga i Ugglarp. Den är så mysig så när man varit där vill man alltid skaffa en egen liten sommarstuga. Mmmm, får väl vänta på den stora vinsten först, så dyr som minsta lilla koja är just nu.

Ja, en vecka går fort i alla fall och i morgon är det fredag igen. Skulle ibland önska att det fanns någon extra arbetsdag i veckan då man hann göra det som man inte hinner på de normala fem arbetsdagarna. Sex arbetsdagar och tre lediga dagar i veckan tycker jag hade varit bra. Men de flesta verkar bara vilja ha fler lediga dagar, är det bara jag som gillar mitt jobb så jag kunde tänka mig jobba en extradag varje vecka. Kunde vara två torsdagar t ex. och sen två lördagar, för söndagarna brukar vara lite trista. Tror jag ska skicka ett förslag till någon som bestämmer. Vem skulle det vara förresten, GUD??

Nyheter!!

Äntligen har Corey fått sina papper och biljetten till Sverige är bokad. De kommer hem på Fias födelsedag, den 8 juni. Fantastiskt, nu får vi bara hoppas att det löser sig med jobb och bostad för dem också. 

I lördags hade vi fint besök. Teodor var här för första gången, med föräldrar och brorsor förstås.  Han är så fin och så pytteliten och än så länge sover han mest. Han fick förstås ta en tur på stan också i nya syskonvagnen tillsammans med Oliver. Johan och Hugo behövde lite kläder så det införskaffades. Sedan åt vi årets första glass från glassvagnen på Stora Torg. Fantastiskt. Riktigt högsommarväder och fullt med folk. Efter det handlade vi lite mat som vi gick hem och fixade till (grillad kycklingfilé, klyftpotatis ochTzatsiki, mums).

När de åkt hem vid sjutiden så tog det inte lång tid innan jag slocknade i TV-fåtöljen. Hade ju haft Kick-off på jobbet på fredag eftermiddag/kväll och avslutat med några timmar (och vin + cider) på Bull's uteservering. Kul, trevlig sällskap, mycket folk och lite semesterkänsla. Gäller att passa på och njuta av de härliga kvällarna i vår sommarstad. 

Uppehållstillstånd!!!!!!!

Idag har jag genom ett telefonsamtal till Migrationsverket lyckats få min svärson Coreys uppehållstillstånd klart. Jag är så glad!!! Nu kan de flytta hit när som helst och förhoppningsvis kommer de i slutet på maj. Tjohoo!! De bara väntade på att få bekräftat att Annie visste att Corey sökt uppehållstillstånd. Och det hade inte konsultatet i Los Angeles lyckats kunna förmedla till Annie och Corey. Men nu är allt klart. Väntar bara på att Anne ska vakna och läsa sitt mail. Hon är kanske inte vaken ännu, suck.


RSS 2.0