Våren har kommit till Halmstad!

Äntligen känns det som om våren är här. I helgen öppnade Bulls sin uteservering på Lilla Torg och det är ett säkert vårtecken. Härligt! Dessutom har ju helgen bjudit på riktigt vårväder, med sol och runt 10 grader varmt. 

Helgen har annars varit lugn. Ronnie drog till Litauen i torsdags med jobbet och kom inte hem förrän sent lördag kväll/natt. Så jag och Lukas fick roa oss själva fram tills i fredags eftermiddag då jag körde till Reftele och hämtade hem Matilda och Ellie. Vi köpte hem Thaimat för att slippa laga mat eftersom klockan blev sen innan vi var hemma och Matilda höll på att svälta ihjäl. Den var så där, får jag säga. Ganska smaklös. Trist att det som en gång var en sån bra Thaikrog har blivit så trist. Ja, sen gick ju Matilda och la sig ganska tidigt eftersom hon hade varit uppe väldigt sent kvällen innan (vad gör de på skolan egentligen?), så då tittade jag på TV i min ensamhet.

Lördagen drog Matilda ut till brukshundsklubben för att träna Ellie, så var det bara jag och Lukas igen.....Jag lämnade honom hemma och körde och handlade, det blev bland annat laxfilé till middagen. Matilda kom hem från träningen och meddelade att hon skulle gå på bio med A-K klockan sex. Så jag stekte laxfilé, kokade nypotatis (till Matilda, själv äter jag ju LCHF) och gjorde kall dillsås. Blev gott. Sen drog Matilda och A-K. Så var det bara jag och vovvarna.

Jag bestämde mig för att titta på en film som jag fått med Amelia, En ung Jane Austen. Den var lite seg men ganska bra ändå. Inte som "Stolthet och fördom" förstås. Ja, sen kom Matilda hem och det var dags att släcka lamporna (20.30 earth hour!). Sen satt vi i skenet av stearinljus och spelade alfapet. När det var klart så var klockan över tio. Matilda gick och la sig eftersom hon skulle upp tidigt igen på söndagen för att träna Ellie igen. Jag slötittade på TV och inväntade Ronnies ankomst. Han kom hem uppspelt och nöjd, hade haft jättetrevliga dagar med sina jobbarkompisar. När det gällde Litauen konstaterade han att han inte behövde åka dit igen. Ingen hit alltså, i alla fall inte vid denna årstiden.

Jaha, sen började söndagen med att jag vaknade onödigt tidigt, som vanligt, klockan sex. Men eftersom det faktiskt är sommartid nu så var ju klockan faktiskt sju, kom jag på. Gick runt och ställde om klockor och inväntade att övriga skulle vakna. Ja , sen blev det frukost bestående av tre kokta ägg och lite guldkaviar trots att det är lite kolhydrater i det :-). Sen småplockades det lite här hemma och sen blev det promenad på Galgberget tillsammans med Ronnie, Lukas, Olle, Ramona och deras lilla Moa (samojed/jämthund). Efter det blev det kaffe hos oss och lite småprat. Därefter blev det lite lunch och sen lite middagsvila. Fast jag var inte ett dugg trött, låg och läste om alla tillsatser som finns i de livsmedel vi köper. Suck, man blir ju nästan rädd.

Vid fyratiden bestämde jag mig för att ta en sväng ner till stan. Behövde lite kontanter. Därefter hem igen och fixade en kycklinggryta med grönpeppar, timjan, fransk senap och vispgrädde förstås. Inte mycket tillsatser i alla fall.  Och gott!! Matilda fick ris till och vi åt tomat och mozarellasallad. Ja, sen var det dags att skjutsa Matilda och Ellie till tåget.

Nu är det kväll igen och imorgon är det dags för en ny arbetsvecka. Det går snabbt och på fredag drar vi till Stockholm och familjen Tegebäck. Ska bli kul och träffas igen. Vi har ju inte setts sen nyår. Inte klokt vad tiden går fort.


RSS 2.0