En skön helg

Denna helgen har det varit väldigt lugnt. Matilda o Lukas är ju i Uppsala (nåja de har ju varit i Nyköping i helgen). Ronnie jobbade förmiddag i lördags och jag passade på att handla lite. Fick faktisk köpt en gardinstång så jag ska kunna hänga upp mina nya panelgardiner i sovrummet. Sen köpte jag räkor och några burfångade havskräftor (tänk liten hummer, mums). Till detta handlade jag ett gott Alsace-vin och gott bröd. Det blev vår lördagsmiddag och sen tittade vi på melodifestivalen. Och ja, jag tycker rätt låt vann.

Idag har det varit en bra dag. Vårsolen har visat sig igen och vi var ute på årets första galgbergspromenad. Sen gick vi hem och åt en lätt lunch, Ronnie satte upp gardinstången och sen sov vi lite middag. Skönt! Pratade lite med Annie på MSN, tog en promenad till stan i sista kvällssolen. Sen hem och lagade till lite laxfilé. Provade ett nytt laxrecept med ett täcke av  mixade cashewnötter, sweet-chilisås, limeskal och vitlök. Mycket gott blev det.

Passade på att ringa Gittan och bjuda hit henne och Olle till långfredagen. Diskuterade också om vi skulle boka Vallarna till sommaren igen. Hon skulle ringa brorsan imorgon och höra om han o Marianne ville hänga på. 

Sen tittade vi på en DVD jag köpt, "school för seduction". Det var en smårolig engelsk film, sätter nog inga djupare spår men kul ändå. Ja och nu sitter jag vid datorn och skriver lite. Snart dags för sängen och sova. Bäst att vara laddad inför en tuff jobbvecka, igen. 

Kan det vara VÅR?

Ja, så tänkte jag igår när jag gick hem från jobbet. Klockan var fem och solen sken så där härligt vårskarpt och det kändes verkligen som vår i luften. PÅ lunchen hade jag också noterat att Bull's börjat montera upp uteserveringen på Lilla Torg. Jag blev så uppspelt så jag bestämde mig för att grädda våfflor (norska, med kardemumma) när jag kom hem. Emma, Johan och pojkarna kom också för Emma skulle ha Tupperware-party i Halmstad. Så jag fick ju hjälp av Hugo med våffelgräddningen och Oliver hjälpte till med att röja bort allt som fanns i lämlig plockhöjd. Härligt!! Hugo pratar verkligen hela tiden, då menar jag verkligen HELA TIDEN. Fantasin sprudlar verligen hos den lille killen. Totalt alltså en bra dag igår med vår i luften.

Ja, och hur är det idag då? Gissa tre gånger. Det regnar!! Samma höst, -vinter och tråkregn som har varit ganska allmänt förekommande sen i november i alla fall. Suck. Inte det minst vårlikt.

RSS 2.0