Matilda 18 år och fest!

Tänk att vår lilla tjej fyllt 18 år. Helt otroligt! Det känns inte som så ruskigt länge sen som hon föddes under stor dramatik. Idag för 18 år sen låg jag och grät i sängen på förlossningen i Varberg eftersom de kört Matilda till avd 17 i Halmstad med ambulans och det tog så lång tid innan de fixade transporten till Halmstad för mig. Till sist fick jag i alla fall komma dit och se henne. Då låg hon i en kuvös med en massa slangar på kroppen men såg frisk och jättestor (3,2 kg) ut jämfört med alla andra pyttesmå bebisar. De flesta var ju födda många veckor för tidigt. Som tur var gick ju allt bra och vi fick åka hem till resten av familjen efter fyra dagar.  Och nu är hon plötsligt 18 år, hur gick det till? Hon firade i helgen tillsammans med tre skolkompisar ( med medöljande hundar, phuu) och Anna-Klara förstås. Så här har varit fullt pådrag ända från i fredags när de kom med tåget från skolan. De åkte tillbaka idag vid tolv-tiden. Själva festen hade de igår kväll och då var vi snälla nog att låta ungdomarna ha FF,

Vi var i Ätrasalen i Vessigebro på teckningsfest. Ca 350 personer var där totalt, de flesta från Falkenbergstrakten. En hel del gamla bekanta men också en massa okänt folk. Kul att dansa lite bugg igen men också svårt när det var så mycket folk. Många armbågar i farlig höjd. Vissa dansar ju otroligt yvigt. De har inte tränat på att bugga mellan diskbänken och spisen direkt ( som Ronnie och jag ofta gjort). Då lär man sig att hålla in tentaklerna. Kul med fest var det i alla fall. Synd bara att många måste dricka så mycket (och då menar jag inte vatten). Vissa tror ju att de blir Guds gåva till kvinnan när de i själva verket är totalt avskräckande. Kan knappt stå upp, sluddrar och upprepar samma sak ungefär 1000 ggr. Hur kan de tro att det är sexigt.?! Man borde filma vissa för att visa upp för dem efter tillnyktring. Tur att VI blivit klokare med åren, hihi. Efter tolvslaget gick vi i alla fall hem till Gunilla och Kjell, där vi fått lov att sova på natten. Värdparet själva kom lite senare.

PÅ morgonen vaknade jag halv nio, väckte Ronnie och så smög vi iväg utan att väcka våra värdar. Skulle ju hem och gratta Matilda. När vi kom hem satt tjejerna och åt frukost. Ronnie knorrade över att de inte hade plockat ur och i diskmaskinen utan all disk stod på diskbänken. Men jag tyckte faktiskt det var OK. De hade ju faktiskt plockat ut allt i köket. Ronnie tog naturligtvis tag i disken direkt sen åt vi lite frukost. Organiserade färden till stationen eftersom alla tjejer och hundar inte fick plats i bilen samtidigt. Två turer till stationen alltså varav den första också innebar en extra sväng till bankomaten. Därefter hem och Ronnie var redan igång med dammsugningen. Har ni en aning om hur mycket hundhår det blir efter fyra hundar? Nej, kunde väl tänka mig det. Efter att ha städat lägenheten tog vi en välförtjänt tupplur. Skönt! Middag behöver vi dessutom bara värma idag eftersom det blev över av maten jag lagade till igår.

Bra helg i alla fall. Kul att träffa Matildas skolkompisar som hon tillbringar så mycket tid med. Trevliga tjejer och fina hundar. Även om fyra hundar är lite mycket i vår lägenhet. Speciellt som Lukas och Hilmer (Almas hund) inte gillar varandra speciellt mycket. Jag tror att de är lite oense om vem som bestämmer egentligen.

Skottland here we come!

Vi har tagit oss i kragen och bokat en resa till Skottland. Eftersom vi nu har uppnått en så aktningsvärd ålder så tänkte vi prova gruppbussresa.  Allting arrangerat bara att hänga med. Tjohoo, hoppas vi får trevliga busskompisar. Vi ska åka i mitten av augusti och bland annat gå på Edinburgh Tattoo. Vi ska också besöka ett whiskeydestilleri. Kul att ha en resa att se framåt i år.  Nu får vi väl se till att boka några dagar på Lalandia också. Bara vi kan få ihop några dagar som passar alla.  

En kort och ganska lugn arbetsvecka

Ja, så var det fredag kväll igen! Denna arbetsveckan gick ovanligt fort men så var det ju bara tre dagar. Det har varit ganska lugnt på jobbet i veckan. Bara lite personal på plats och nästan inga telefonsamtal eller mail alls. Därför har man ju hunnit ta sig igenom en del som legat efter. Gôtt!! Har också fixat en ny medarbetare från och med måndag. En kille, extra kul eftersom de är i minoritet på vår arbetsplats. Ja, annars var det nog lugnet före stormen för de närmaste månaderna kommer att bli hektiska.

Ja, stormigt är det ju redan, utomhus alltså. Och i natt ska det dessutom bli snö. Blir nog ingen resa till Göteborg och hundutställning imorgon i alla fall. Snöstorm på västkusten är inte att leka med. Det är så snablans kallt ute så man vill inte vistas ute längre än nödvändigt.

Några extrapromenader blir det alltså inte. Jag som lovat mig själv att gå minst 10000 steg/dag. Har bara kommit upp i drygt 7000/dag. Men att gå runt 3000 steg i lägenheten är inte så lockande heller. Jag ger mig dispans så länge det stormar. Kan kanske ta mig till Nautilus imorgon och simma lite?!  Hinner troligen inte frysa ihjäl på den lilla sträckan. Men då måste jag raka benen först. Eftersom jag inte varit på Nautilus sedan november så har jag inte brytt mig. Det är ju värmande med vinterpäls och man kan skippa långkalsonger, haha. Men, men om jag ska gå och simma får jag som sagt raka först. Vill ju inte skrämma slag på de andra besökarna. Får de hur det blir imorgon. Nu ska jag iallafall gå och lägga mig tror jag. Suss gott!

Nytt år, nya möjligheter

Ja, så var då 2007 slut. Under året fick jag mitt fjärde barnbarn, fyllde femtio år(och hade en kanonrolig fest). Vi var på Varbergs kurort över en helg (så skönt!) och dessutom på Wallmans salonger i Stockholm (tack för det!). PÅ jobbet var det stora förändringar under 2007. Jag fick ny chef, ny personal och flyttade från Laholmskontoret. Mycket stress vilket inneburit att jag varit ganska dålig på att ta hand om mig själv. Det ska jag ändra på under 2008.

Mycket stress på jobbet (vilket jag förväntar mig även 2008) kommer att kräva att jag äter bra, tränar och sover ordentligt. Umgås med familjen och vänner som jag mår bra av. Göra roliga saker och inte bara måsten. Under 2008 kommer jag att planera mer och inte skjuta upp så mycket. Både hemma och på jobbet!

Jag är övertygad om att 2008 kommer att bli ett toppenår. Jag ser fram emot ytterligare ett barnbarn i år och hoppas träffa Annie (och Corey) igen! Hoppas, hoppas att de gör allvar av planerna att flytta till Sverige (eller iallafall Europa). Jag hoppas också att vi kommer iväg till Lalandia och kanske någon ytterligare resa under året.

RSS 2.0