Premiär för årets after work utomhus

Ikväll blev det premiär för after work på Lilla Torg. Sjukt mycket folk hade kommit på samma idé men vi hade tur och fick sittplats :-). Jag drack vitt vin och åt kycklingfilé med kantarellsås. Ok mat och vin men inte mer än så. Det var varmt och skönt i solen men man känner den kyliga luften när man kommer i skuggan. Ingen sommarvärme riktig men klar sommarkänsla ändå. Imorgon ska det bli ännu varmare och då ska vi ju fira vårt minsta lilla barnbarn, Teodor, som redan blir ett år. Svärfar Torsten fyller dessutom 85 år imorgon men han ska inte firas förrän den 1 maj. 

Idag har det varit en konstig dag på jobbet. En av mina medarbetare kom till jobbet efter lunchen och hade blivit misshandlad av sin fru. En rejäl fläskläpp blev resultatet. Enligt honom så hotade hon dessutom med kniv. Han hade lugnat henne men skulle försöka få iväg henne till sjukhuset. Hon mår inte riktgit psykiskt bra, säger han. Det är inte första gången det händer och dessutom är hon så svartsjuk så hon ringer honom hela dagen. Svarar han inte blir hon galen. En riktig röra det här. Han vill inte polisanmäla för han säger att ingen skulle tro att honom utan kanske tro att det är han som slår henne. Ja, kanske inte helt osannolikt, men orättvist och diskriminerande. Vad gör man som chef mer än hoppas att hon inte ska skada honom allvarligt? Försöker peppa honom att lämna efter som hon troligen inte bara kommer sluta utan hon behöver hjälp. Och det vill hon inte ha......

Historien känns bekant men oftast läser/hör man ju om kvinnor som blir misshandlade. Motsatsen hör man ju inte mycket talas om men det är ju lika illa. Ja, man känner sig maktlös när man står vid sidan om och inget kan göra. Bara att vänta och se, hoppas på att det ska lösa sig.


Kommentarer
Postat av: Annie

ja vad maktlös man måste känna sig i ett sånt tillfälle. Men de måste ju ändå hjälpa att de finns folk som bryr sig och stöttar en. Ursh så hemskt. Men de e otroligt hur ofta man inte tänker på att de händer för killar också att de kanske blir misshandlade istället för att vara misshandlarna.

2009-04-25 @ 01:10:25

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0